Dezynfekcja

 

DEZYNFEKCJA

  • dezynfekcja pomieszczeń inwentarskich ( kurników , obór , chlewni , stajni)
  • dezynfekcja pomieszczeń po zalaniu, np. fekaliami,
  • dezynfekcja pomieszczeń, środków transportu, śmietników itp.
  • dezynfekcja budynków mieszkalnych
  • dezynfekcja komór chłodniczych
  • pomieszczeń magazynowych, socjalnych, produkcyjnych oraz ciągów komunikacyjnych
  • dezynfekcja urządzeń chłodniczych
  • dezynfekcja środków transportu
  • dezynfekcja klimatyzacji i przewodów wentylacyjnych
  • dezynfekcja i neutralizacja nieprzyjemnych zapachów w pomieszczeniach
  • dezynfekcja odgrzybiająca
  • odkażanie – po skażeniach biologicznych i chemicznych
  • dezynfekcja w higienie sanitarnej
  • odkażanie rur kanalizacyjnych, pływalni, studni i basenów
  • dezynfekcja po zgonie po zmarłym po zwłokach po samobójstwie morderstwie

Dezynfekcja kurnika – metodą zamgławiania termicznegoDSCF0883

Dezynfekcje najczęściej przeprowadzamy płynnymi środkami dezynfekcyjnymi ,o silnym działaniu bakteriobójczym na wszystkie formy wegetatywne bakterii

  • Gram-dodatnich
  • Gram-ujemnych; wirusobójczym (wirusy otoczkowane i nieotoczkowane);
  • grzybobójczym
  • prątkobójczym

Preparaty posiadają doskonałe działanie penetrujące jak i lotne co pozwala oprócz powierzchni zdezynfekować powietrze .

 

Urządzenia ,które wykorzystujemy do dezynfekcji :

  • myjki wysokociśnieniowe
  • aparaty spieniające
  • zamgławiacz termiczny
  • zamgławiacz elektryczny
  • opryskiwacze ręczne